- دوشنبه ۱۸ آذر ۹۸
- ۱۱:۰۹
طرز تهیه یتیمچه
همیشه نباید غذاها کلی مواد اولیه گرون و جورواجور داشته باشن تا خوشمزه و لذیذ بشن، گاهی میشه با کمترین و ارزون ترین مواد اولیه هم خوشمزه ترین غذاهارو درست کرد، مخصوصا وقتی پای بادمجون در میون باشه … در این مطلب طرز تهیه یتیمچه ، یه غذای محشر با بادمجون رو براتون میذارم تا درستش کنین و ازش لذت ببرین
مواد لازم برای یتیمچه
- بادمجان بزرگ 6 عدد
- گوجه فرنگی متوسط 6 عدد
- پیاز متوسط 3 عدد
- سیر 4 حبه
- روغن نصف پیمانه
- نمک 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوریپ
طرز تهیه یتیمچه :
مرحله اول
در طرز تهیه تیمچه ابتدا باید بادمجانها را پوست بگیرید و آنها را حلقه حلقه کنید مقداری نمک روی آنها بریزید و حدود نیم ساعت آنها را کنار بگذارید تا نمک طعم تلخی آنها را به خوبی بگیرد و سپس آنها را خوب بشویید تا نمک آنها از بین برود و بادمجانها شور نباشند.
مرحله دوم
روغن یا کره را درون یک قابلمه بریزید و مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید. پیازهایتان را نگینی خرد کنید و درون روغن بریزید و آنها را تفت دهید تا طلایی شوند. گوجه فرنگیها را به صورت حلقهای برش دهید و بعد از سرخ شدن پیازها گوجهها را به آن اضافه کنید و شعله را کم کنید و اجازه دهید تا گوجهها آب بیندازند.
مرحله سوم
بعد از گذشت حدود ۵ دقیقه بادمجانها را روی گوجه به صورت مرتب بچینید. فلفل دلمهایهایتان را نگینی ریز و سیب زمینیها را به صورت حلقهای خرد کنید. فلفلها را روی بادمجانها بریزید و بعد از آن سیب زمینیها را به صورت مرتب روی آنها بچینید. در آخرین مرحله رب گوجه فرنگی را با نصف لیوان آب مخلوط کنید تا رب کاملا در آن آب شود و به آن نمک، فلفل و زرد چوبه بزنید. سپس آن را روی مواد داخل قابلمه بریزید و مقدار بسیار کمی روغن نیز روی آنها بریزید. در قابلمه را روی آن قرار دهید و حدود 30 تا 40 دقیقه اجازه دهید تا مواد پخته شوند و یتیمچه شما آماده شود.
نکاتی طلایی برای طبخ بهتر یتیمچه
همانطور که قبلا گفتیم چون در این غذا از بادمجان استفاده می شود حتما دقت کنید تا بادمجان بکار رفته در این غذا تلخ نباشد چون بادمجان تلخ طعم نامطبوعی به یتیمچه می دهد. از بادمجان هایی استفاده کنید که رنگ پوست آن ها مشکی بسیار براق است و لکه هایی روی پوست آن ها مشاهده نشود.در هنگام خرد کردن بادمجان ها دقت کنید که دانه درون بادمجان ها بسیار کم باشد زیرا بادمجان های پر دانه بسیار تلخ می باشند. اگر از کره برای طبخ یتیمچه استفاده می کنید ابتدا پیاز را بدون کره درون قابلمه بریزید تا کمی گرم شود و بعد کره را به پیاز اضافه کنید این کار باعث می شود تا کره نسوزد. اگر شما از بیماری فشار خون رنج می برید به شما توصیه می کنیم تا در طرز تهیه یتیمچه نمک این غذا را به حداقل برسانید و در آن از سیر استفاده کنید زیرا سیر یکی از سبزیجاتی است که دارای خواص کاهش فشار خون می باشد. در صورتی که شما در رژیم غذایی تان به دنبال استفاده از غذاهای خوشمزه با کالری بسیار پایین هستید می توانید این غذای محلی را در برنامه رژیمی غذایی روزانه تان قرار دهید. بعد از پخته شدن یتیمچه شما عزیزان می توانید آن را با سبزی خوردن و ماست مو سیر و نان در کنار خانواده تان میل کنید.
منبع: کافه کتاب
- طرز تهیه
- غذای ایرانی
- ۱۲۳